Daniëlle Goudriaan

Partner

Daniëlle Goudriaan (1972) heeft meer dan 20 jaar ervaring in nationale en internationale opsporing en vervolging. Op 27 juli 2020 werd zij door de Raad van de EU benoemd als eerste Nederlandse Europese Aanklager bij het Europese Openbaar Ministerie in Luxemburg (EPPO). Voor deze benoeming was ze Landelijk Corruptie Officier van Justitie bij het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM). Zij was verantwoordelijk voor het opzetten van het gespecialiseerde corruptieteam voor buitenlandse en commerciële omkoping en gaf leiding aan leden van dit team in individuele zaken.

Als Landelijk Corruptie Officier was Daniëlle ook verantwoordelijk voor de verdere professionalisering en ontwikkeling van het specialisme binnen het OM en betrokken bij de ontwikkeling van beleid op dit gebied. Voorafgaand aan deze functie was zij enkele jaren senior officier van justitie en behandelde zij tal van complexe fraude- en corruptiezaken waaronder de ‘Vastgoedfraude, de zaak die aan de basis stond van de oprichting van Ivy advocaten.  Ook maakte ze vijf jaar lang deel uit van de Nederlandse delegatie in de OESO Working Group on Bribery in International Business Transactions (WGB) in Parijs, was ze lid van de managementgroep van de WGB en voorzitter van de Meeting of the law enforcement officials van de WGB.

Van januari 2023 tot januari 2024 was zij de voorzitter van de OESO Working Group on Bribery in International Business Transactions (WGB) in Parijs.

Als advocaat bij IVY zal Danielle zich richten op de corporate investigations praktijk en Corporates bijstaan in nationale en internationale strafrechtelijke onderzoeken.

Andere relevante ervaring en nevenfuncties

  • Doceren; o.a. Studiecentrum Rechtspleging (SSR), gastcollege Harvard Law School
  • Spreker op vele international symposia en congressen